Välmående hästar och enkel hästhållning

Epona of Sweden föddes ur verkliga behov och ur verklig omtanke om hästar, på den jämtländska landsbygden strax norr om Östersund.

På sin gård i Dvärsätt testade Fredrik Myhr och Malin Månsson en mängd befintliga foderhäckar på marknaden, utan att hitta något som levde upp till deras högt ställda krav på funktion och säkerhet. Det som söktes var en anordning som utfodrar hästen, som håller fodret på plats, som inte genererar besök av veterinären, och som överlever de starka djurens hantering utan att gå sönder. Den produkten för enkel hästhållning fanns inte att köpa.

Egna idéer började växa fram, och tillsammans med vännen Mats Larsson påbörjades försök med olika lösningar sprungna ur egen verkstad. Resultatet blev så Hägraboxen, som sedan 2016 stegvis förädlats genom test på både egna och andras hästar.

Sedan 2019 finns produkten på marknaden, men utvecklingen stannar inte av för det. Hägraboxen förbättras ständigt och företaget växer. Med nytillskottet Sofie Lundström är siktet inställt på att både skapa nya produkter och att nå nya marknader. Drivkraften är och kommer alltid vara skaparglädje och omtanke om djuren.

Vi hoppas att du och din häst får glädje av vad vi skapat, och att vi får ta del av dina tankar kring vår produkt!

Med omtanke - Fredrik Myhr och Mats Larsson, ägare Epona of Sweden